. . Share/Save/Bookmark| CyberBulevar.com RSS feeds| | Postavi CyberBulevar.com kao startnu stranicu| Dodaj u favorite


Vjenčanje - dekoracija stola

02.02.2005 12:30:17Uređenje stola ovisi o načinu posluživanja hrane. Ako se gosti sami poslužuju za "švedskim stolom" ili im konobari donose hranu na tanjuru, onda sredina stola ostaje slobodna i možete učiniti puno toga. Još je bolje ako konobari toče piće u čaše, tj. boce ne stoje na stolu. Ako su boce na stolu, one svojim živim bojama previše dominiraju i zauzimaju puno mjesta, pa će biti teško stvoriti estetski zaokruženu cjelinu. Ako se to ne dâ izbjeći, dogovorite s restoranom da piće iznesu kasnije, da stolovi budu lijepi i skladni barem na početku dok gosti ulaze i sjedaju na svoja mjesta .

sto


 Što se sve može?


Prije svega, stolovi trebaju biti uređeni u skladu s temom vašeg vjenčanja. Ako je tema more, onda koristite školjke, oblutke, ribarske mreže, pijesak.... Ako je vaše vjenčanje u suncokretima, u plitke pladnjeve poslažite oblutke, nalijte vodu i dodajte 2-3 cvijeta suncokreta i plivajuće svijeće. Istu stvar učinite s bilo kojim drugim cvijećem: margarete, voda, svijeće, par listića i „kristali", akrilni kamenčići koji krasno prelamaju svjetlost svijeća u vodi.... One stvaraju toplu i svečanu atmosferu. To mogu biti visoke konusne svijeće u svjećnjaku koje gore po 10 i više sati, ali i razne druge:plivajuće, niske i deblje ili lučice koje će trebati češće mijenjati. Ne morate imati skupocjene svjećnjake, i obična naranča može postati čudesna....


Stolnjaci

Dogovorite s restoranom boju stolnjaka koja pristaje uz vaše vjenčanje. Bijelo više nije obavezno.


Salvete

Izaberite samo one ukrase koji vam se sviđaju. Što se sve može? Prsteni za salvete, jednostavne vrpce, komadić cimeta s malo rafije, organdij vrpca sa školjkama, svježa ruža, kristali... Možete dodati i karticu s imenom gosta, pa će to biti i oznaka mjesta za stolom : 2 u 1 ! Ne zaboravite i salvete trebaju biti u skladu s temom vašeg vjenčanja.

1

 


Cvijeće

Želite li puno cvijeća, a ne možete si priuštiti skupe aranžmane, dogovorite sa svojom cvjećarkom/cvjećarem da vam složi kombinacije sezonskog cvijeća s puno raznog jeftinijeg zelenila. Nisu samo ruže lijepe, ne morate se razmetati lišćem egzotičnih biljaka. U proljeće neka to budu narcisi, grančice rascvjetalih voćaka, tulipani..., a ljeti imate cvijeća kakvog hoćete, rasporedite poljsko cvijeće u ukrasne kantice..

klasik
Raspored sjedenja

Označite mjesta, napravite raspored sjedenja za stolom. Dobro poznajete svoje goste i znate tko se s kim može složiti i ugodno provesti večer.

1.Nacrtajte plan dvorane i označite stolove brojevima. Ako nemate stolove s 6, 8 ili 10 mjesta, već su složeni u klasičnoj U ili E formi, rasporedite brojeve po stolu na otprilike svakih 10 mjesta.

2.Kad je raspored gotov, napravite abecedni popis svih uzvanika s pripadajućim brojem stola. Na ulazu u dvoranu će ih dočekivati netko od domaćina ili osoblja restorana i upućivati za kojim stolom sjede.

3. Pored tanjura ili na salvetu stavite kartončiće s imenima gostiju. Prijateljima i članovima obitelji možete napisati samo ime, a gostima s kojima niste bliski napišite puno ime i prezime.

2


 

Vi i odluke

Prije svega važno je znati da što god učinite, uvijek će netko misliti da je to trebalo biti drugačije, jer je to u ljudskoj prirodi (sva sreća, jer bismo inače svi bili jednaki). Najvažnije od svega je da sami sebe pripremite na to i da se ne osjećate loše radi toga što je netko gunđao da teta mladoženje treba sjediti 5. ili 7. ili tko-zna-koja s lijeva, a ne tamo gdje ste je vi postavili. Kad odlučite kako će vaše vjenčanje izgledati, sagradite zid oko vaše odluke i presjecite (ljubazno, naravno, ali odlučno) sve komentare. Ne iscrpljujte se stalnim preispitivanjem odluke, čuvajte snagu, bit će vam potrebna za druge stvari. Dakle, stil vašeg vjenčanja birate vi sami.

 

Vjencanje - dekoracija torte
Vjencanje - ostale sitnice

 


Share/Save/Bookmark


Google
Interaktivno

Izdvojeno

Forum